Gespecialiseerd in kinderfotografie

Onze fotografen zijn gespecialiseerd in de leeftijd 0-4 jaar. Al deze ervaring zorgt ervoor dat wij op jouw locatie van fotografie een feestje maken, in plaats van een stressmoment.

Hoe wij dat doen? Wij nemen de tijd. We plannen het ruim in, in plaats van teveel kinderen in te weinig uren proppen. 
Ook zorgen we voor een vlekkeloze communicatie tussen ons en het kinderdagverblijf, maar ook tussen ons en de ouders. Ons doel is om het kinderdagverblijf zo min mogelijk werk te bezorgen, en alle ouders prachtige, blijvende foto-herinneringen te geven.
 

Het concept werkt inmiddels zo goed, dat meer dan 100 kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen gebruik maken van Fotostudio Regina. Het bedrijf groeit hard en inmiddels is er een fantastisch team van enthousiaste fotografen en behulpzame klantenservicemedewerkers. We zijn er trots op dat we dit concept op zoveel plaatsen mogen uitvoeren en kijken er naar uit om bij jullie langs te komen!

 

 

Nieuwsgierig geworden?
Je kunt verder lezen voor uitgebreide informatie over onze werkwijze en visie. Een van de fotografen heeft de meestvoorkomende vragen beantwoord. 
Maar je mag natuurlijk ook altijd bellen/e-mailen, want we staan je graag vrijblijvend te woord om alles uit te leggen en te kijken wat de mogelijkheden zijn:


Telefonnummer voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen: 06 1025 4097
E-mailadres voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen: info@fotostudioregina.nl

 

 


Wat onderscheidt jou van de andere fotografen?

Fotostudio Regina heeft een unieke werkwijze: tijd en aandacht voor het kind. Waar veel fotografen verwachten dat een kinderdagverblijf makkelijk en snel te fotograferen is, weet ik dat de leeftijdscategorie 0-4 jaar een andere aanpak vereist. Een goede planning, maar ook een hele flexibele planning, een onuitputbare bron van engelengeduld, de tijd willen nemen en van nature een klik met kinderen hebben maakt ons uniek. Ik kom niet alleen foto’s maken, ik kom een sfeer neerzetten die prettig is voor kinderen en die stralende foto’s oplevert. Studiofoto’s op een speelse en kindvriendelijke manier? Dat is wat ik doe!

 

Betalen wij als kinderdagverblijf iets aan Fotostudio Regina om jou als fotograaf voor ons kinderdagverblijf te boeken?

Nee! Ik kom volledig gratis langs en verzorg de fotografie, administratie en alles daar omheen helemaal kosteloos.

 

Heb je referenties die ik kan benaderen?

Uiteraard:

Tineke Wensveen, Bij De Hand
bijdehand@online.nl
0638403037

Lisanne van den Herik, Junis Schatkist/Kleine Schat/Schatrijk
maandag-donderdag
herik@junis.nl
0619272347

 

Heb je een prijzenlijst/voorbeeldfoto's?

Jazeker. Hieronder kun je een aantal voorbeeldfoto's uit verschillende series vinden, en daaronder prijsinformatie.

 


 

 


De prijzen zijn gebaseerd op 8-10 verschillende foto’s per kind, met verschillende composities/attributen. De compilatie-groepsfoto zit hier gratis bij. Losse foto's zijn al te bestellen vanaf €3,50, en we hebben ook diverse aantrekkelijke en complete fotopakketten. Voor de volledige prijzenlijst en meer voorbeeldseries kun je het beste een e-mail sturen naar info@fotostudioregina.nl, we reageren binnen een werkdag!

Nieuwsgierig naar nog meer foto's? Neem een kijkje op onze facebookpagina.
Vertegenwoordig je een school? Vraag dan via info@fotostudioregina.nl de prijslijsten voor scholen op.

 

Is het mogelijk om personeelsfoto’s te laten maken? Wat kost dit?

Het ziet er professioneel uit wanneer uw kinderdagverblijf goede portretfoto’s heeft hangen van de leidsters/het management. Deze foto's van het personeel krijgt u helemaal gratis afgedrukt of digitaal om te gebruiken in het kinderdagverblijf. 

 

Je zegt dat alle administratie en dergelijke via Fotostudio Regina gaat en het kinderdagverblijf hier geen kosten en moeite aan heeft. Hoe werkt dat dan?

Alle administratie gaat inderdaad via mijn eigen website. Allereerst houd ik tijdens het fotograferen zelf een uitgebreide administratie bij van wie wanneer op de foto gegaan is. Als mijn taak als fotograaf op kinderdagverblijf/peuterspeelzaal er aan het einde van de ochtend op zit, maak ik inlogkaarten voor alle kinderen die die dag geweest op de foto geweest zijn. Alle informatie over hoe en waar in te loggen staat hierop, het enige wat de leidsters hoeven te doen is deze uitdelen aan de ouders wanneer de kinderen weer opgehaald worden.
De week dat de foto’s gemaakt worden, worden ze ook al online gezet. Extra leuk voor de ouders, om gelijk het resultaat van hun fotoshoot te zien te krijgen en niet drie weken te hoeven wachten om een eerste glimp op te kunnen vangen.

Online bekijken betekent ook online bestellen. Alle betalingen gaan via de website, wat betekent dat jullie als kinderdagverblijf niet achter het geld aan hoeven. Vragen van ouders kunnen gemakkelijk via de website direct aan de klantenservice gesteld worden.

Na de bestelperiode van twee weken worden alle bestellingen verzameld en gaan ze in productie. Alle bestelde fotoafdrukken worden gesorteerd en wel bij jullie bezorgd en hoeven alleen nog maar uitgedeeld te worden. Digitale bestanden zijn tegenwoordig zeer populair, en ook deze kunnen de ouders aanschaffen. Het voordeel van digitale bestanden is dat de ouders deze gelijk van de website kunnen downloaden na ontvangst van betaling en dus direct kunnen gebruiken!

 

Hoeveel dagen kom je langs?

Het precieze aantal dagdelen dat de fotograaf op de peuterspeelzaal/het kinderdagverblijf langskomt, hangt van het kindaantal af.

Met meerdere dagen fotograferen wordt de stress voor leidsters en kinderen weggenomen. Er is meer tijd om te fotograferen, waardoor niet alle shoots in slechts een paar uurtjes gepropt hoeven te worden. Ik kan de tijd nemen en aandacht geven aan elk kind, zoveel als nodig is. Op deze manier hoeven jullie bijvoorbeeld de baby’s niet wakker te houden, omdat ze op de verkeerde tijd ingepland staan of omdat het uitgelopen is. Er is ruimte voor flexibiliteit!

Meerdere dagen langskomen om te fotograferen heeft ook als voordeel dat u ouders niet terug hoeft te laten komen om hun kinderen alsnog op de foto te laten zetten. Wanneer er ouders terug moeten komen, zorgt dat vaak voor (teveel) drukte op het kinderdagverblijf.

 

Waarom maak je meerdere foto’s per kind?

Elk kind krijgt inderdaad een volledige fotoshoot met allerlei leuke attributen en poses. Uiteraard weet ik dat het voor een kind allemaal niet te lang moet duren. De meeste kinderen zijn dan ook in 5 minuten klaar. Jarenlange ervaring zorgen ervoor dat ik en elke andere fotograaf binnen het bedrijf het kindje kan laten lachen én mooi op de foto kan zetten. De fotoshoot wordt niet meer iets als rijen-met-huilende-kinderen, maar een feestje. De kinderen komen vrolijk terug van de shoot, en regelmatig vragen andere kinderen wanneer zij nou eindelijk eens aan de beurt zijn. En die leuke sfeer wil ik graag bij jullie komen neerzetten!

Over het algemeen kom ik meerdere dagen langs op een kinderdagverblijf. Omdat ik graag meer tijd wil nemen, duurt het fotograferen uiteindelijk langer. Maar hier tegenover staat dat er geen drukte, stress, hectiek en van streek zijnde kinderen op het kinderdagverblijf zijn. Omdat het allemaal rustig en soepel verloopt, merkt je vaak niet eens dat er foto’s gemaakt worden. Het kan ook op een relaxte manier! Om een indicatie te geven: meestal ben ik ’s ochtends tussen 08:30-12:00u aan het fotograferen.

Daarnaast is het erg leuk voor de ouders om uit meerdere foto’s te kunnen kiezen. Niet meer alleen de ‘saaie’ pasfoto, maar verschillende foto’s met verschillende poses en attributen. De ouders vinden het leuk om hun kind zo terug te zien, als een waar fotomodelletje. Maar tegelijkertijd blijven de foto’s herkenbaar voor de ouders en krijgen wij vaak van hen terug dat we het kindje precies als zichzelf stralend op de foto gezet hebben.

 

Nu hebben een aantal leidsters ook kinderen, mogen zij ook foto’s laten maken?

Natuurlijk! De leidsters kunnen in de ochtenden met hun kinderen langskomen, hier hoeft geen afspraak voor gemaakt te worden. Mocht er een broertjes/zusjesmiddag aangeboden worden (zie verderop), kunnen ze zich ook altijd inschrijven op een van de tijdstippen en dan langskomen.

 

En als een ouder/leidster het leuk vind om ook een keer samen met hun kind(eren) op de foto te gaan, is dat dan ook mogelijk?

Ja hoor, dat is geen probleem.

 

Kun je nog wat informatie geven over het eventueel maken van groepsfoto’s?

Standaard maak ik de groepsfoto’s op een moderne manier. Alle kinderen gaan namelijk op de foto, en in de fotoshoot zit ook altijd een ‘pasfoto’-foto. Deze foto van elk kind worden bij elkaar gezet, en je krijgt een koppenkaart/groepscollage. De groepsfoto wordt aangepast naar de huisstijl van het kinderdagverblijf, compleet met logo indien gewenst. Leuk, want alle kinderen kijken vrolijk en fris in de camera en de groepsfoto is compleet! Deze variant van de groepsfoto sluit goed aan op de fotoseries die gemaakt worden en passen mooi bij elkaar.

Deze variant van de groepsfoto wordt gebruikt wanneer het logistiek lastig wordt om van alle kinderen en groepen ‘traditionele’ groepsfoto’s te maken. Dit is het geval bij grotere kinderdagverblijven van 3 of meer groepen. 1 moment kiezen waarop de traditionele groepsfoto gemaakt wordt, is een mogelijkheid. De plek voor de groepsfoto wordt vooraf klaargemaakt, zodat de groepsfoto zonder chaos kan verlopen. De ouders wordt gevraagd om buiten de ruimte waarin de groepsfoto gemaakt wordt, te wachten.

Om het rustig te houden en toch een mooie, frisse groepsfoto aan te kunnen bieden, gaat mijn aanbeveling en voorkeur uit naar de compilatiegroepsfoto. Daarom zit deze ook standaard gratis bij elke bestelling die geplaatst wordt, ouders hoeven niet per se een pakket af te nemen.

Om de groepsfoto compleet te maken, gaan de leidsters ook een keer op de foto. Zo kunnen ze bij de groepsfoto gezet worden.

 

Ons kinderdagverblijf zit niet bij jou in de buurt. Is dat een probleem?

Nee, dat is geen probleem. Ik en mijn team van fotografen reizen het hele land door met de fotostudio’s :).

 

En hoe zit dat dan wanneer je meerdere dagen komt, zijn we dan continu leidsters kwijt die mee moeten gaan met de kinderen?

Nee hoor. Ik weet hoe ik met kinderen om kan gaan en kan ze prima op komen halen, fotograferen en weer terugbrengen. Niet alle kinderen hebben het nodig dat een leidster met ze meegaat. Uiteraard zijn er ook kinderen die hier wel behoefte aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan de baby’s, die soms eenkennig zijn en waarbij het dan fijn is als er een bekend gezicht meeloopt.

 

Maar de kinderen gaan toch nooit vrijwillig met jou mee?

Je zou denken van niet, maar kinderen vinden het over het algemeen geen probleem om samen met mij of mijn collega’s mee te lopen. Want wij gaan gewoon een spelletje spelen, boekje lezen of de grote vis zoeken in de studio ;). En wanneer kinderen een leuk vooruitzicht hebben, zullen ze graag mee willen. Overigens maak ik van het fotograferen ook echt een spelletje en zullen ze niet teleurgesteld worden wanneer ze op de foto gezet worden!

Anekdote:

Op een kleinschalig kinderdagverblijf in de Randstad liep ik naar de groep toe om het volgende kindje op te halen voor de fotoshoot. En daar zat hij. Wout, met zijn jas nog aan, boos gezicht, en een moeder die speciaal met hem langsgekomen was om foto’s te laten maken. Foto’s maken? Dáááág. Daar had Wout geen zin in. Ik knoopte een gesprekje met hem aan en zei dat ik benieuwd was naar de trui die onder zijn jas zat, omdat mama had gezegd dat het een stoere kraagtrui was. Vooruit, die wilde hij wel even showen. Ondertussen vroeg ik of hij meeging, want dan konden wij even mooi in de studio spelen. Ik zag hem twijfelen, en zei er fluisterend bij: ‘Niet tegen mama zeggen, dan houden we het een geheimpje’. Ik kreeg een dikke knipoog van de moeder die gerustgesteld haar kopje thee verder dronk en Wout liep met mij mee. Tijdens de fotoshoot hebben we allerlei grapjes gemaakt en spelletjes gedaan. Hij had geen zin van tevoren, helemaal niet zelfs, en had zijn hakken in het zand gezet. Dat hij nu breed lachend op de foto stond, was natuurlijk ontzettend leuk, maar zijn reactie aan het einde van de fotoshoot toen ik zijn jas weer aandeed was eigenlijk nog leuker: ‘Maar wanneer gaan we nu eigenlijk foto’s maken?’

En dat is precies wat ik neer wil zetten. Niet alleen professionele, mooie fotografie op kinderdagverblijf of peuterspeelzaal, maar een superbeleving voor het kind zonder stress, druk en dwang.

 

En hoe doe jij dat met broertjes en zusjes, ben jij een fotograaf die dat ook doet?

Voor een ouder is er niets leuker dan mooie foto’s van hun kinderen samen. Zitten alle broertjes/zusjes bij jullie op het kinderdagverblijf? Dan wordt er standaard een shoot gemaakt met foto’s van hen samen, en van hen apart. Dit kan gewoon op een moment tijdens de dagen dat ik er ben, en zij er allemaal zijn/wakker zijn.

Als extraatje bied ik, in overleg met het kinderdagverblijf, een broertjes/zusjesmiddag aan. Dit is niet voor de broertjes/zusjes die al op het kinderdagverblijf zitten, maar voor de oudere broers en zussen. Er zijn altijd kinderen wiens broer/zus al op de basisschool of zelfs middelbare school zit. Deze middag, meestal op de woensdagmiddag en bij grote vraag ook op de vrijdagmiddag, kunnen de ouders zich inschrijven voor shoots met alle kinderen samen. Ze kunnen dan zelf op een afgesproken tijdstip langskomen met al hun kinderen en ik maak daar een mooie fotoshoot van. Deze middag wordt altijd erg gewaardeerd door de ouders en is gratis.

Nu denkt u misschien: ‘Ja, maar dan krijg ik alsnog een hele hoop ouders over de vloer en wordt het die middag alsnog druk en onrustig’. Dit hoeft zeker niet zo te zijn. Van tevoren stuur ik het kinderdagverblijf een lijst op met tijden, en ouders schrijven zich in voor die tijden. Elk kwartier start er een nieuwe shoot. De ene ouder zal al weer weg zijn wanneer de volgende langskomt, en zo loopt het soepel door.

Kortom: broertjes/zusjes op het kinderdagverblijf zelf gaan standaard samen met elkaar op de foto. Als extra kunt u de ouders deze mogelijkheid van een broertjes/zusjesmiddag voor oudere broers/zussen aanbieden.

 

Nu hebben wij (ook) een peuterspeelzaal/buitenschoolse opvang. Kunnen die ook gefotografeerd worden?

Dat is zeker mogelijk! Dit kunt u gewoon aangeven wanneer ik met jou het fotograferen doorspreek.

 

Ik heb hier wel oren naar.

Leuk om te horen! Wil je via info@fotostudioregina.nl contact met me opnemen? Ik laat zo snel mogelijk van me horen.
Direct een antwoord? Bel 06 1025 4097.

 

 

Vrijblijvend extra informatie ontvangen, een kennismakingsgesprek inplannen of gelijk een fotografie-afspraak maken? Neem via info@fotostudioregina.nl of 06 1025 4097 contact met me op. Je kunt nog wat meer over mijzelf lezen op deze pagina, of bekijk de facebookpagina voor een indruk.

 

 

 

 Copyright © 2016 Fotostudio Regina. All Rights Reserved.

Fotostudio Regina Algemene Voorwaarden